Folders

Kat in handdoek wikkelen
Ogen reinigen
Ogen druppelen
Ogen zalven
Ogen zalven met wattenstaafje

Oogspecialist voor dieren
Om oogspecialist voor dieren te worden, moet een afgestudeerd dierenarts nog eens een vierjarige full-time opleiding aan een universiteit of grote kliniek volgen. De eisen voor de specialisten opleiding worden door het ECVO (European College of Veterinary Ophthalmologists), een overkoepelend orgaan voor en door Europese oogspecialisten, opgesteld. Tijdens de opleiding wordt meermaals geëvalueerd of de kandidaat voldoende patiënten onderzoekt en of de kandidaat voldoende vaardigheden op allerlei gebieden opdoet. Nadat deze vierjarige opleiding met goed gevolg is afgelegd, moet de aanstaande specialist nog een examen afleggen. Pas als dat examen gehaald is, mag de dierenarts zich oogspecialist noemen. Daarna moet de specialist zich nog elke 5 jaar opnieuw kwalificeren. Door het ECVO wordt gekeken of de specialist voldoende nascholing gevolgd en gegeven heeft en of de specialist heeft bijgedragen aan wetenschappelijke studies en artikelen. Alleen als aan de criteria voldaan is mag de dierenarts zich oogspecialist blijven noemen. Achter zijn/haar naam wordt dan de titel Diplomate ECVO toegevoegd.

Tarieven
De kosten van het eerste consult/oogonderzoek, exclusief behandeling en exclusief medicijnen liggen gemiddeld rond 100 euro. Na het onderzoek worden de bevindingen en de aanbevolen therapie of operatie met inschatting van de kosten met u besproken. Er wordt een verslag geschreven, dat daarna naar u en uw dierenarts wordt verstuurd. In sommige gevallen is het voor uw dierenarts mogelijk na de diagnose de behandeling weer over te nemen.

Operaties
Sommige aandoeningen zullen niet genezen met alleen medicijnen en vragen om een operatie. Behalve in spoedsituaties, wil ik altijd het dier en u ontmoet hebben voordat een operatie gepland wordt. Dit geeft u de mogelijkheid te zien waar uw dier terecht komt en mij de mogelijkheid u de dingen op de juiste manier uit te leggen. Het geeft mij verder de mogelijkheid de operatie op de juiste manier voor te bereiden en te kijken welke voorbereidingen voor uw dier nog belangrijk kunnen zijn.

U kunt een afspraak maken na doorverwijzing van uw dierenarts© 2016 - Dier & Oog - Alle rechten voorbehouden - KvK: 57292590 - Algemene voorwaarden