Hygiëne


Door gewoon de handen af te spoelen en te wassen met zeep wordt al 80% van de aanwezig bacteriënen gedood.

Desinfectie beoogt het doden van de overige 20% van de bacteriën. Echter zijn bacteriën zo klein dat ze bij elk oppervlak juist nog in de hele kleine poriën zich kunnen verstoppen. Met alleen het afnemen van het oppervlak met een doekje en desinfectiemiddel worden die poriën niet bereikt. De enige manier om ook die poriën te bereiken is door ze vol te laten lopen met desinfectiemiddel.

Een gezond individu heeft een normale weerstand tegen in de omgeving aanwezige bacteriën.

Bij onvoldoende desinfectie worden gevoelige vaak onschuldige bacteriën wel snel gedood en verdwijnen de resistentere bacteriën in die poriën. Doordat het oppervlak verder vrij is van bacteriën, krijgen deze slechte bacteriën extra mogelijkheden zich snel te verspreiden. Gevolg is, door te vaak een oppervlakkige desinfectie wordt de groei van resistente bacteriën gestimuleerd.

Mijn doel is daarom om in de praktijk veel te reinigen, maar alleen wanneer het echt nodig is goed te desinfecteren.

Om zo veel mogelijk te voldoen aan de recentelijke normen en zo milieuvriendelijk en arbeidsvriendelijk te werken, maak ik gebruik van de producten van Haagclean. Zij verzorgen de schoonmaakprotocollen en zorgen voor de benodigde documentatie, die ook al in veel ziekenhuizen en grotere dierenklinieken worden gebruikt.

U kunt een afspraak maken na doorverwijzing van uw dierenarts