Mevr. drs. G. Romkes
Dierenoogarts

Drs. G. Romkes is als dierenarts voor gezelschapsdieren afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Zij heeft drie jaar als waarnemend dierenarts in verschillende praktijken in Nederland gewerkt en is zich daarna gaan specialiseren in de oogheelkunde bij dieren. Deze specialisatie heeft zij aan de Universiteit van München en de Universiteit van Berlijn gevolgd. Sinds 2009 behandelt zij uitsluitend dieren met oogproblemen en sinds 2013 heeft zij haar eigen praktijk “Dier & Oog” in Den Haag.

Geen titel (Europees) specialist

Het theoretische gedeelte (kennis en inzicht in ziektes, behandelingen, prognoses en verloop) van het examen is gehaald, maar het praktisch handelen op de examendag werd afgekeurd. Deze praktische handelingen zijn echter gedurende meerdere jaren tijdens de opleiding telkens bekeken en voldoende bevonden door een erkend Europees oogspecialist die supervisie hield.

In de jaren na de opleiding hebben bezoeken aan vele toonaangevende klinieken met oogspecialisten in verschillende Europese landen getoond dat er vele manieren zijn om eenzelfde probleem te benaderen en te behandelen. Dit inzicht samen met eigen opgebouwde praktische ervaringen met successen was voor het examen te afwijkend om te worden goed gekeurd. De stress en taalbarrière: Nederlandse nationaliteit, Duitse opleiding en verdediging van het examen in het Engels, belemmerden een juiste onderbouwing en verdediging.

De kosten en tijd nodig voor het opnieuw deelnemen aan het examen wegen niet op tot het verkrijgen van de titel, omdat het verkrijgen van de titel alleen niets meer toevoegt aan de al aanwezige kennis en ervaring.

Mevrouw Romkes is niet bevoegd om ECVO oogonderzoeken uit te voeren. De collega’s die wel bevoegd zijn en die de ECVO oogonderzoeken uitvoeren zijn te vinden via de website: www.houdenvanhonden.nl

Mevrouw Romkes deelt wel in de landelijke spoeddiensten van de oogspecialisten.


U kunt een afspraak maken na doorverwijzing van uw dierenarts